Συνταγή για ριζότο με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια

Το ριζότο αν πετύχει είναι ίσως από τα πιο νόστιμα φαγητά. Και λέω αν πετύχει γιατί τις περισσότερες φορές δεν γίνεται όπως το θέλουμε στο σπίτι. Μπορείτε να ακολουθήσετε βήμα βήμα την παρακάτω συνταγή για να φτιάξετε το πιο ωραίο ριζότο με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια.

Υλικά για ριζότο με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. ρύζι Αρμπόριο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
  • 200 γρ. άσπρα μανιτάρια
  • 1 λίτρο ζωμός κότας
  • 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλιτζ. παρμεζάνα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Συνταγή για ριζότο με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια
Συνταγή για ριζότο με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια

Εκτέλεση συνταγής για ριζότο με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια 

Βάζετε το λάδι να κάψει σε μια κατσαρόλα.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2 λεπτά και προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντάς γρήγορα περίπου για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα και σβήνουμε με το κρασί.
Όταν απορροφηθεί όλο, προσθέτουμε το ζεστό ζωμό σε τρεις δόσεις, λίγο λίγο κάθε φορά, έτσι ώστε να απορροφώνται τα υγρά κάθε φορά πριν προσθέσουμε τα επόμενα.
Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε τακτικά το ριζότο για 15 λεπτά. Λίγο πριν πιει όλα τα υγρά, προσθέστε την κρέμα γάλακτος. Μόλις πιει όλα τα υγρά, το κατεβάζετε από τη φωτιά και σερβίρετε μαζί με τριμμένη παρμεζάνα.

Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media

Facebook travelgirl.gr 

Instagram  @markellasharaiha  και

@travelgirl.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.