Οι φακές και τα ρεβύθια είναι από τα φαγητά που συμπεριλαμβάνω πάντα στο εβδομαδιαίο διαιτολόγιό μου. Σήμερα λοιπόν σας έχω μία υπέροχη συνταγή που κάνω τα τελευταία χρόνια και δεν είναι άλλη από τα ρεβύθια με χόρτα.
Υλικά για ρεβύθια με χόρτα
1/2 συσκευασία ρεβύθια
1 μεγάλο ξερό κόκκινο κρεμμύδι
500 γρ. χόρτα (βλήτα, ραδίκια, μπορείτε να βάλετε και σπανάκι)
4 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
4 κ.τ.σ ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
1/2 κ.τ.γ γλυκιά πάπρικα
Εκτέλεση συνταγής για ρεβύθια με χόρτα
Μουσκεύετε από το βράδυ τα ρεβύθια και τα μαγειρεύετε σε απλό αλατισμένο νερό την επόμενη μέρα. Μόλις είναι έτοιμα (βρασμένα) τα σουρώνετε.
Σε μια άλλη κατσαρόλα θα πλύνετε και θα βράσετε τα χόρτα σας. Μόλις βράσουν, σουρώστε τα και αφήστε τα στην άκρη.
Σε ένα τηγάνι ετοιμάστε τη σάλτσα. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και τσιγαρίστε το μαζί με το λάδι. Μόλις είναι έτοιμο, ρίξτε στο τηγάνι τις ντομάτες. Μόλις αρχίσουν να χοχλάζουν προσθέστε τα χόρτα. Αφήστε να μαγειρευτούν για 7-10 λεπτά. Έπειτα προσθέστε λίγο ζεστό νερό, αλατοπιπερώστε, προσθέστε την γλυκιά πάπρικα, και αναποδογυρίστε σε ένα ταψί ή πυρέξ.
Προσθέστε και τα ρεβύθια και τοποθετήστε στο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.