Το ψωμί από μπανάνα είναι από τα πιο φημισμένα ειδικά την περίοδο που περάσαμε της καραντίνας. Τι θα λέγατε να το φτιάχναμε τώρα στο σπίτι;
Υλικά για ψωμί από μπανάνα
-3 ώριμες μπανάνες, πουρέ
– 1 φλιτζάνι λευκή ή μαύρη ζάχαρη
– 1 αυγό
– 1/4 φλιτζανιού λιωμένο βούτυρο
– 1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι για κάθε χρήση
– 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
– 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση συνταγής για ψωμί από μπανάνα
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 165 βαθμούς.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τις μπανάνες, τη ζάχαρη, το αυγό και το βούτυρο.
3. Σε ένα ξεχωριστό μπολ βάζετε το αλεύρι και τη σόδα. Ξεκινάτε να ρίχνετε στο πρώτο μείγμα σταδιακά το αλεύρι με τη σόδα και στο τέλος το αλάτι.
4. Βάζετε το μείγμα σε μία μακρόστενη φόρμα ή σε ένα μικρό ταψάκι και ψήνετε για περίπου μία ώρα.
Το ψωμάκι σας είναι έτοιμο, ζεστό και λαχταριστό!