οι σαρδέλες είναι ένα ψάρι πολύ ωφέλιμο για τον οργανισμό μας. Εγώ σήμερα θα σας παρουσιάσω μία πεντανόστιμη συνταγή για ψητές σαρδέλες με ντομάτα και ρίγανη.
Υλικά για ψητές σαρδέλες με ντομάτα και ρίγανη
500γρ σαρδέλα
2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
3 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή ή καλύτερα 3-4 κλωνάρια φρέσκια
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής για ψητές σαρδέλες με ντομάτα και ρίγανη
Καθαρίζουμε τη σαρδέλα και την πλένουμε καλά. Τοποθετούμε το ψάρι απλωτά σε ένα ταψί. Ρίχνουμε από πάνω την ντομάτα, τη ρίγανη, το κρασί και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.