Η Βεατρίκη Ξεκαλου μας δίνει πάντα υπέροχες συνταγές και έτσι σήμερα θα απολαύσουμε ψητά τσιπς γλυκοπατάτας! Μικροί και μεγάλοι θα ενθουσιαστούν με την συγκεκριμένη συνταγή.
Υλικά για ψητά τσιπς γλυκοπατάτας
2 γλυκοπατάτες
-ελαιολαδο
-αλάτι
-πιπέρι
-ρίγανη
Για το σερβίρισμα
-είτε σκέτες
-είτε με τριμμένη φέτα
-είτε με γιαούρτι ανακατεμένο με μουστάρδα κ μέλι
Εκτέλεση συνταγής για ψητά τσιπς γλυκοπατάτας
-πλένουμε καλά τις γλυκοπατάτες μας και τις ξεφλουδίζουμε
-τις κόβουμε όπως αγαπάμε , εγώ προτιμώ σε ροδέλες των 2 εκατοστών περίπου
-τις βάζουμε σε ένα μπωλ κ ρίχνουμε ελαιολαδο τόσο ώστε να πάει παντού στις πατάτες χωρίς όμως να «κολυμπάνε»
-τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα κ ρίχνουμε μπόλικο αλάτι , πιπέρι και ρίγανη
-τις ψήνουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά ανάλογα το φούρνο ,μέχρι να πάρουν χρωμα
Εξτρα τιπ
-εάν έχετε κάποιο μυρωδικό ελαιολαδο , πχ με σκορδο τους ταιριάζει απόλυτα .
-μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καπνιστό αλάτι αντί για κανονικό.
-φυσικά μπορούμε να τα φτιάξουμε και με κανονικές πατάτες !