Τα μικρά ψαράκια έχουν πολλά οφέλη για την υγεία μας. Σήμερα σας παρουσιάζω μία αγαπημένη μου συνταγή για να τα φτιάξετε με ντομάτα και μυρωδικά. Είμαι σίγουρη ότι θα την λατρέψετε.
Υλικά για ψαράκια στο φούρνο με ντομάτα και μυρωδικά
1 κιλό γαύρος
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες, τριμμένες σε χονδρό τρίφτη
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι φρέσκος μάραθος, ψιλοκομμένος
1 κουταλιά ρίγανη ξερή (εγώ έβαλα φρέσκια)
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής για ψαράκια στο φούρνο με ντομάτα και μυρωδικά
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το γαύρο και τον στραγγίζουμε.
Τρίβουμε τις ντομάτες και το σκόρδο, προσθέτουμε τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Στρώνουμε το 1/3 του μείγματος, μαζί με το μάραθο για να μην μας καεί, σε ένα ταψάκι ή πυρέξ και από πάνω τοποθετούμε το γαύρο με σειρά. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα ντομάτας. Ρίχνουμε και το ελαιόλαδο να πάει παντού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για 25 λεπτά ή έως ότου ροδίσει ο γαύρος. Ανακατεύουμε μόνο μία φορά.