Τα σοκολατάκια αυτές τις μέρες έχουν την τιμητική τους. Τι θα λέγατε να φτιάξετε σήμερα σοκολατάκια γάλακτος και να τα κεράσετε στους καλεσμένους σας; Εγώ θα σας παρουσιάσω μία πολύ εύκολη συνταγή κι είμαι σίγουρη ότι αν έχετε λίγο χρόνο θα την κάνετε.
Υλικά για σοκολατάκια γάλακτος
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 50-55%
130 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
20 ml σκούρο ρούμι
κακάο σε σκόνη για το πασπάλισμα(καθαρό-χωρίς ζάχαρη)
Πώς να φτιάξουμε τα σοκολατάκια γάλακτος
Σε ένα μπολ κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρα κομματάκια. Βάχουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και μόλις αρχίσει να βράζει τη ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα.
Προσθέτουμε το ρούμι. Ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά. Αν έχει ακόμα κομματάκια σοκολάτας,βάζετε το μπολ σε μπεν μαρί. Βάζετε το μείγμα στην κατάψυξη για 15-20 λεπτά, για να σφίξει.Σχηματίζετε με το μείγμα μικρές μπαλίτσες και τις αφήνετε για λίγη ώρα στο ψυγείο να σφίξουν. Βάζετε το κακάο σε ένα μπολ και ρίχνετε μια-μια τις μπαλίτσες μέσα, ανακατεύοντας απαλά με ένα πιρούνι. Διατηρούνται στο ψυγείο για 4-5 ημέρες. Προσοχή η κουβερτούρα να είναι καλής ποιότητας!
Καλή χρονιά!