Τα πιτάκια τυριού με φέτα είναι πεντανόστιμα. Τα δοκίμασα τις προάλλες στο σπίτι μίας φίλης μου και πραγματικά ξετρελάθηκα. Της ζήτησα την συνταγή και μου την έστειλε. Εσείς δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα βήματά της.
Υλικά για πιτάκια τυριού με φέτα
125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 φλ. φέτα τρίμματα
2 κ. γ. αλάτι
1 1/2 κ.γ. baking powder
3 1/ 2 φλ. αλεύρι
πιπέρι
ρίγανη, πάπρικα, σουσάμι κτλ. για το πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής για πιτάκια τυριού με φέτα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Κοσκινίζουμε το baking powder και το αλεύρι. Στρώνουμε λαδόκολλα σε λαμαρίνες. Χτυπάμε το μαλακό βούτυρο στο μίξερ για 5′-6′ να αφρατέψει καλά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ, προσθέτουμε το λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε συνεχώς μέχρι το μείγμα να γίνει σαν κρέμα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα τυριά και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μισό αλεύρι και με κουτάλι ανακατεύουμε. Όταν αρχίσει να παίρνει μορφή ζύμης τη βάζουμε στον πάγκο και ζυμώνουμε προσθέτοντας αλεύρι έως ότου έχουμε μια εύπλαστη μαλακή ζύμη. Σχηματίζουμε τετράγωνα πιτάκια ή όποιο άλλο σχήμα θέλουμε, τα πασπαλίζουμε με τα αρώματα της αρεσκείας μας και τα τοποθετούμε στις λαμαρίνες. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.