Οι πιπεριές γεμιστές με κιμά είναι ένα φαγητό που κάνουν αρκετές πόλεις της Βόρειας Ελλάδας. Εγώ λοιπόν σας έχω την συνταγή και σας προτείνω να τις φτιάξετε.
Υλικά για πιπεριές γεμιστές με κιμά
6 πιπεριές
375 γρ. κιμά μοσχαρίσιος
375 γρ. κιμά χοιρινός
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
400 γρ χυμό ντομάτας
½ ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι άνηθο
δυόσμο
ρίγανη
1 πρέζα κανέλα
κουκουνάρι
1 φλιτζάνι τσαγιού άσπρο κρασί
3/4 φλ. τσαγιού ρύζι καρολίνα
2 κουταλιές σούπας τοματοπελτέ
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
Φρυγανιά τριμμένη
Τυρί τριμμένο
αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση συνταγής για πιπεριές γεμιστές με κιμά
Πλένετε και αδειάζετε τις πιπεριές μ’ ένα μαχαίρι, κρατώντας τα «καπάκια» τους.
Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι, καβουρδίζετε τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι και προσθέτετε τον χυμό ντομάτας. Βράζετε το μίγμα για 5 – 10 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Προσθέτετε το ρύζι, το αλατοπίπερο, την κανέλα, την ρίγανη, την ζάχαρη, την κανέλα, τον άνηθο, τον δυόσμο, και τον μαϊντανό ψιλοκομμένα και το κουκουνάρι.
Βράζετε το μίγμα κιμά-ρυζιού-αρωματικών για άλλα 5 λεπτά, το κατεβάζετε από τη φωτιά, ρίχνετε το μισό τριμμένο τυρί και την τριμμένη φρυγανιά μέσα του, το ανακατεύετε και τ’ αφήνετε για λίγο να κρυώσει. Γεμίζετε κάθε πιπεριά κατά τα 2/3 περίπου (διότι θα φουσκώσει το μίγμα στον φούρνο) και τις τοποθετείτε σε ταψί λαδωμένο.
Προσθέτετε λίγο ζεστό νερό σε κάθε μια τους, πασπαλίζετε την επιφάνεια τους με τυρί, κλείνετε τα καπάκια τους, τις ραντίζετε με το υπόλοιπο λάδι, πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και τη φρυγανιά, αλατοπιπερώνετε ελαφρά και ψήνετε στους 180ο C για 50 λεπτά περίπου (μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια τους). Καλή σας όρεξη!