Ένα ωραίο πιλάφι με κολοκυθάκια είναι πάντα από τις ωραιότερες γευστικές προτάσεις. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι αποτελεί το ιδανικό γεύμα για ένα μεσημεριανό ελαφρύ και υγιεινό.
Υλικά για πιλάφι με κολοκυθάκια
– Μισό κιλό ρύζι για πιλάφι
– 2 κολοκύθια
– 1 μελιτζάνα
– 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
– 4 φέτες μεγάλες μοτσαρέλα
– Βασιλικός
– Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής για πιλάφι με κολοκυθάκια
Βράζετε το ρύζι σας, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτο. Ψιλοκόβετε όλα τα λαχανικά σε μικρά κυβάκια. Σε μια κατσαρόλα μικρή ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε σε χαμηλή φωτιά όλα τα λαχανικά, μόλις πάρουν χρώμα ρίχνετε τον χυμό ντομάτας, το αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνετε όλα μαζί να πάρουν μια βράση. Μόλις βράσει το ρύζι, το ρίχνετε μέσα στη σάλτσα λαχανικών και στο τέλος προσθέτετε την μοτσαρέλα και τον φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό. Καλή σας όρεξη!