Το πρωινό μπορεί να περιλαμβάνει από αυγά μάτια μέχρι τσουρέκια και σταφιδόψωμο. Εγώ σήμερα σας προτείνω να φτιάξετε το πιο εύκολο σταφιδόψωμο που έχετε φάει αρκεί να ακολουθήσετε κατά γράμμα την παρακάτω συνταγή.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
2 φλιτζάνια σταφίδες
3 φλιτζάνια νερό
1/2 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι γλυκού σόδα
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο
1 κουταλάκι γλυκού κανέλλα
1 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο
1 πρέζα αλάτι
Τρόπος Εκτέλεσης:
Μόλις συγκεντρώσετε τα υλικά, βγάλτε τα σκεύη σας. Μία μικρή κατσαρόλα, ένα μπωλ και ένα ταψάκι.
Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίξτε 2 φλιτζάνια νερό και βράστε τις σταφίδες για 15 λεπτα. Οταν συμπληρωθεί ο χρόνος, απομακρύνετε από τη φωτιά και πρποσθέστε το υπόλοιπο νερό μαζί με το καλαμποκέλαιο.
Σε ένα μπωλ ανακατέψτε μαζί όλα τα στερεά υλικά και ρίξτε το μίγμα στις σταφίδες.
Αλευρώστε και βουτυρώστε ένα ταψί και ρίχνρίξτε μέσα το μίγμα.
Ψήνετε στους 200 βαθμούς για μια ώρα και το μοσχομυριστό ψωμάκι σας είναι έτοιμο!