Το πρασόρυζο είναι από τα πιο αγαπημένα μου φαγητά. Τρώγεται κάθε στιγμή της ημέρας και είναι πολύ εύκολο να φτιαχτεί. Ακολουθήστε τα βήματα της παρακάτω συνταγής και το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.
Υλικά για πρασόρυζο
4-5 πράσα
1 ξερό κρεμμυδάκι (μικρό ή το μισό απο ένα μεγάλο)
1 καρότο
χυμό απο ένα λεμόνι
1/2 ποτήρι κρασιού λάδι
αλάτι
πιπέρι
Ρύζι νυχάκι μισό ποτήρι του κρασιού και κάτι παραπάνω (αναλόγως το πόσο θέλετε εσείς)
Εκτέλεση συνταγής για πρασόρυζο
Κόβουμε τα πράσα στην μέση και τα ψιλοκόβουμε.
Τα ζεματίζουμε ελαφρώς σε ζεστό νερό και στραγγίζουμε.
Κόβουμε το κρεμμύδι μας σε ροδέλες και σε μια κατσαρόλα το τσιγαρίζουμε με το λάδι.
Μόλις καραμελώσει ρίχνουμε το πράσο και το τσιγαρίζουμε και αυτό ελαφριά.
Κόβουμε το καρότο σε μικρά κυβάκια και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα.
Αφού το φέρουμε 2-3 στροφές σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού.
Προσθέτουμε νεράκι για να βράσει και αλατοπιπερώνουμε.
Μόλις είναι έτοιμο το πράσο (δηλαδή βρασμένο) ρίχνουμε και το ρύζι μας και βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για να χυλώσει.
Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό με μια κουταλιά ελαιόλαδο ωμή από πάνω και τριμμένο ξύσμα λεμονιού.