Σας αρέσει η τάρτα ροδάκινο; Αν ναι τότε σας έχω την καλύτερη συνταγή. Εξάλλου το ροδάκινο είναι από τα αγαπημένα φρούτα όλων μας τώρα το καλοκαίρι.
Υλικά για τάρτα από ροδάκινο
5 ώριμα ροδάκινα
1 και 1/2 φλ. του τσαγιού αλεύρι και 2-3 κ.σ αλεύρι ξεχωριστά
3/4 φλ. του τσαγιού ζάχαρη
2/4 φλ. του τσαγιού λάδι
2 κ.σ γάλα
2 κ.σ βούτυρο
2 βανίλιες
λίγο αλάτι
Εκτέλεση συνταγής για τάρτα από ροδάκινο
Σε ένα μπολ βάλτε το 1 και 1/2 φλ. του τσαγιού αλεύρι, λίγο αλάτι και 1 κ.γ ζάχαρη και ανακατέψτε. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε το λάδι, το γάλα και τη βανίλια και στη συνέχεια προσθέστε το στη μέση του μπολ με το αλεύρι. Ανακατέψτε πολύ καλά και μόλις είναι το μείγμα σας έτοιμο, απλώστε τη ζύμη σε ταρτιέρα διαμέτρου περίπου 26-28 εκατοστών. Προσοχή! Η ζύμη πρέπει να έχει απλωθεί καλά, με προσοχή και ισόπαχα.
Σε ένα μπολ προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι, τη ζάχαρη και το βούτυρο. Ανακατέψτε με το χέρι σας μέχρι να γίνει το μείγμα σας μικροί-μικροί κόκκοι.
Πλύντε τα ροδάκινα και κόψτε τα σε μεγάλες φέτες πάνω στη βάση της τάρτας. Πασπαλίστε με τους κόκκους αλευριού, ζάχαρης και βουτύρου και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για περίπου τρία τέταρτα. Έτοιμο!