Η καρμπονάρα είναι από τα αγαπημένα μου φαγητά. Σας προτείνω λοιπόν να την φτιάξετε χρησιμοποιώντας τα παρακάτω υλικά εύκολα και γρήγορα. Μπορείτε να καλέσετε τους φίλους σας για να την απολαύσετε παρέα. Το ένα πιάτο δεν θα είναι αρκετό!
Υλικά για καρμπονάρα
1 πακέτο μακαρόνια
1 κ.α. ελαιόλαδο
200 γρ καπνιστή πανσέτα κομμένη σε μικρά κυβάκια
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
3 αυγά, συν 1 έξτρα κρόκος
100 ml κρέμα γάλακτος για μαγειρική
50 γρ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα (επιπλέον για να ρίξετε στο τέλος στο πιάτο)
2 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού
Εκτέλεση συνταγής για καρμπονάρα
Βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μεσαία φωτιά και ρίχνετε τα κυβάκια πανσέτας, σοτάρετε για 2 με 3 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά. Προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε για 30 δευτερόλεπτα.
Σε ένα μπολ βάζετε τα αυγά, τον κρόκο, την κρέμα γάλακτος, και την παρμεζάνα. Χτυπάτε τα υλικά με ένα πιρούνι.
Σουρώνετε τα μακαρόνια και τα ρίχνετε ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέτετε γρήγορα τα αυγά και την πανσέτα και τα φύλλα μαϊντανού και ανακατεύετε συνεχώς, μέχρι να γίνουν τα αυγά και να σχηματιστεί μία παχιά κρέμα.
Σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας με έξτρα παρμεζάνα.