Συνταγή για πεντανόστιμη σπιτική καρμπονάρα!

Η καρμπονάρα είναι από τα αγαπημένα μου φαγητά. Σας προτείνω λοιπόν να την φτιάξετε χρησιμοποιώντας τα παρακάτω υλικά εύκολα και γρήγορα. Μπορείτε να καλέσετε τους φίλους σας για να την απολαύσετε παρέα. Το ένα πιάτο δεν θα είναι αρκετό!

Συνταγή για πεντανόστιμη σπιτική καρμπονάρα!
Συνταγή για πεντανόστιμη σπιτική καρμπονάρα!

Υλικά για καρμπονάρα 

1 πακέτο μακαρόνια
1 κ.α. ελαιόλαδο
200 γρ καπνιστή πανσέτα κομμένη σε μικρά κυβάκια
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
3 αυγά, συν 1 έξτρα κρόκος
100 ml κρέμα γάλακτος για μαγειρική
50 γρ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα (επιπλέον για να ρίξετε στο τέλος στο πιάτο)
2 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού

Συνταγή για πεντανόστιμη σπιτική καρμπονάρα!
Συνταγή για πεντανόστιμη σπιτική καρμπονάρα!

Εκτέλεση συνταγής για καρμπονάρα 

Βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας

Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μεσαία φωτιά και ρίχνετε τα κυβάκια πανσέτας, σοτάρετε για 2 με 3 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά. Προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε για 30 δευτερόλεπτα.

Σε ένα μπολ βάζετε τα αυγά, τον κρόκο, την κρέμα γάλακτος, και την παρμεζάνα. Χτυπάτε τα υλικά με ένα πιρούνι.

Σουρώνετε τα μακαρόνια και τα ρίχνετε ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέτετε γρήγορα τα αυγά και την πανσέτα και τα φύλλα μαϊντανού και ανακατεύετε συνεχώς, μέχρι να γίνουν τα αυγά και να σχηματιστεί μία παχιά κρέμα.

Σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας με έξτρα παρμεζάνα.

Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media

Facebook travelgirl.gr 

Instagram  @markellasharaiha  και

@travelgirl.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.