Συνταγή για πεντανόστιμη πίτα με πράσο και πατάτες!

Οι πίτες είναι από τα αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων. Έχω άδικο; Επειδή όμως διανύουμε μία περίοδο νηστείας εγώ σου παρουσιάζω μία συνταγή για να φτιάξεις πίτα με πράσο και πατάτα. Πάμε να δούμε βήμα βήμα την διαδικασία παρασκευής της.

Yλικά για πίτα με πράσο και πατάτες 

Για το φύλλο:
• 1 κομμάτι μαγιά ή ένα φακελάκι μαγιά σκόνη
• 4 φλ. του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1/2φλ. του καφέ λάδι
• 1/2 φλ. του καφέ ξύδι
• 1 κοφτό κουτάλι του γλυκού αλάτι
• 1 φλ. τσαγιού νερό

Για την γέμιση:
• 4-5 βρασμένες πατάτες
• 4-5 πράσα
• 3 κόκκινες πιπεριές
• αλάτι
• πιπέρι μαύρο/κόκκινο/άσπρο (ότι μας αρέσει)
• ρίγανη
• λαδί

Εκτέλεση συνταγής για πίτα με πράσο και πατάτες 

1. Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το μισό αλεύρι, την μαγιά και αφού τα ανακατέψουμε κάνουμε ένα λάκκο όπου ρίχνουμε όλα τα υγρά υλικά. Μόλις ομογενοποιηθεί κάπως το μίγμα ρίχνουμε το αλάτι και συνεχίζουμε με το υπόλοιπο αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. (ίσως να χρειαστεί περισσότερο ή λιγότερο αλεύρι, για αυτό ρίψτε το λίγο-λίγο να μπορείτε να το ελέγξετε). Αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη να ξεκουραστεί
2. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με λαδάκι την πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβακια και τα πράσα κομμένο σε λεπτές φέτες. Μόλις μαραθούν τα πράσα το κατεβάζουμε από την φωτιά.
3. Πολτοποιούμε με το πιρούνι τις βρασμένες πατάτες αφού τις καθαρίσουμε και τις ανακατεύουμε με τα πράσα. Αλατό-πιπερώνουμε και ρίχνουμε την ρίγανη (μπορούμε να βάλουμε και κάποιο άλλο μυρωδικό αν μας αρέσει). Η γέμιση είναι έτοιμη
4. Ανοίγουμε το ζυμαράκι μας σε δυο χοντρά φύλλα περίπου 1 εκατοστού.
5. Στρώνουμε το ένα φυλλαράκι σε καλά λαδωμένο ταψί, βάζουμε την γέμιση και από πάνω το άλλο φύλλο. Χαράζουμε τα κομμάτια (προσοχή! Χαράζουμε, δεν τα κόβουμε) Ρίχνουμε λίγο λαδάκι
6. Βάζουμε την πιτουλα στον φούρνο αρχικά κανένα μισάωρο στους 40-50 βαθμούς για να φουσκώσει το ζυμαράκι μας, και μετά συνεχίζουμε στους 180, περίπου μίση ώρα, μέχρι να ροδίσει.
7. Μόλις είναι έτοιμη, την βγάζουμε από τον φούρνο και όπως είναι καυτή την ραντίζουμε με ελάχιστο νερό και την αφήνουμε για λίγο σκεπασμένη με μια πετσέτα.

Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media

Facebook travelgirl.gr 

Instagram  @markellasharaiha  και

@travelgirl.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.