Οι αυγοφέτες είτε αλμυρές είτε γλυκές αποτελούν ένα εύκολο, γρήγορο και αγνό πρωινό ή απογευματινό για τα παιδιά που θα τα ξετρελάνει!
Υλικά για αυγοφέτες
Μπαγιάτικο ψωμί κομμένο σε λεπτές φέτες
2-3 αυγά
γάλα
ζάχαρη ή μέλι, αν τις θέλουμε γλυκές ή ό,τι άλλο υλικό θέλουμε για αλμυρές (τυρί, ζαμπόν κλπ)
λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση συνταγής για αυγοφέτες
Κόβουμε το ψωμί σε φέτες όχι πολύ χοντρές. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί. Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά με λίγο γάλα. Βουτάμε τις φέτες του ψωμιού μέσα στο μείγμα του αυγού να βραχούν καλά και βάζουμε να τηγανιστούν. Γυρίζουμε τις αυγοφέτες και από τις δυο μεριές μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε ζεστές πασπαλισμένες με ζάχαρη ή μέλι για γλυκές αυγοφέτες. Μια ακόμα ωραία ιδέα είναι να σερβίρουμε τις αυγόφετες με παγωτό βανίλια και μαρμελάδα φράουλα! Τα πιτσιρίκια τρελαίνονται ειδικά το καλοκαίρι. Αν τις θέλετε αλμυρές, οι προτάσεις είναι πάμπολες: βάλετε πάνω στην αυγοφέτα τυρί ενταμ ή γκούντα και ζαμπόν ή μπέικον, τυρί φέτα και ντομάτα… Αφήστε την φαντασία σας να σας καθοδηγήσει. Αν και σκέτες είναι πεντανόστιμες!