Τα κριτσίνια είναι πολύ νόστιμα και μπορεί να φαγωθούν κάθε στιγμή της ημέρας. Τι θα λέγατε λοιπόν για σπιτικά κριτσίνια με ελιές;
Υλικά για κριτσίνια με ελιές
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 ποτήρι λιωμένη μαργαρίνη
1 ποτήρι νερό
1 ½ κουτ. του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι ελιές μαύρες
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
5 ποτήρια αλεύρι
Εκτέλεση συνταγής για κριτσίνια με ελιές
Ρίχνουμε το νερό, το ηλιέλαιο, τη λιωμένη μαργαρίνη, το αλάτι, λίγο-λίγο το αλεύρι μαζί με το μπέικιν ανακατεμένο και ζυμώνουμε να ενωθούν όλα τα υλικά και να γίνει η ζύμη μας μαλακή.
Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ελιές και αν χρειάζεται ρίχνουμε λίγο αλεύρι ακόμη.
Πασπαλίζουμε με αλεύρι τον πάγκο της κουζίνας μας και ανοίγουμε λίγη ζύμη κάθε φορά, σε λεπτό κορδόνι και φτιάχνουμε κουλουράκια.
Σε ορθογώνιο ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και τα τοποθετούμε αραιά-αραιά για να μην κολλήσουν.
Γίνονται 3 ταψιά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, για 15-20 λεπτά.