Τα χορτοπιτάκια είναι ιδανικά για σνακ τόσο για εμάς τους μεγάλους όσο και για τα μικρά παιδιά. Αντί να τα αγοράσετε έτοιμα, μπορείτε να αφιερώσετε λίγη ώρα και να τα φτιάξετε σπίτι με αγνά υλικά.
Υλικά για χορτοπιτάκια
1 κιλό άγρια χόρτα μαζί με σπανάκι
1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαιντανό
1 ματσάκι ψιλοκομμένο δυόσμο
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για το φύλλο:
1/2 κιλό αλεύρι
1 ποτήρι νερό
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αλάτι
2-3 κουταλιές χυμό λεμονιού
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση συνταγής για χορτοπιτάκια
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τα υπόλοιπα χορταρικά στο λάδι και στραγγίζουμε για 2-3 ώρες περίπου και αλατοπιπερώνουμε. Ετοιμάζουμε τη ζύμη με τα παραπάνω υλικά και χωρίζουμε σε 3-4 μέρη. Ανοίγουμε το φύλλο έτσι ώστε να γίνει λεπτό και κόβουμε κυκλικά κομμάτια διαμέτρου 10 εκατοστών. Βάζουμε 1 κουταλιά γέμιση σε κάθε κομμάτι, διπλώνουμε και κλείνουμε τις άκρες με ένα πιρούνι. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για να ροδίσουν και από τις 2 μεριές και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.