Τα ζυμαρικά τα λατρεύω πολύ! Τόσο που μάλλον στην προηγούμενη ζωή μου μπορεί να είχα ρίζες από Ιταλία. Σήμερα θα σας παρουσιάσω μία πεντανόστιμη συνταγή για πέννες ογκρατέν.
Υλικά για πέννες ογκρατέν
• 1/2 κιλό πέννες
• βούτυρο
• 2 φλ. τσαγιού γάλα
• 2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
• 2-3 αυγά
• 150 γρ. μανιτάρια
• 3 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
• 1 και 1/2 γλ. τσαγιού τριμμένη γραβιέρα
• τριμμένο τυρί
• αλάτι, πιπέρι, αλεύρι
Εκτέλεση συνταγής για πέννες ογκρατέν
1. Ζεσταίνετε 4 κουταλιές σούπας βούτυρο και ρίχνετε 3 κουταλιές σούπας αλεύρι, αλάτι και πιπέρι.
2. Ανακατεύετε και ρίχνετε 2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα.
3. Βράζετε μέχρι να πήξουν.
4. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε 2 φλιτζάνια τσαγιού κρέμα γάλακτος και 2 – 3 αυγά.
5. Κόβετε 150 γρ. μανιτάρια και τα σοτάρετε με 2 κουτ. σούπας βούτυρο.
6. Προσθέτετε και το ζαμπόν.
7. Βράζετε τις πέννες και στη συνέχεια τις βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί, με τα μανιτάρια, το ζαμπόν και τη γραβιέρα, τη σάλτσα, τριμμένο τυρί από πάνω και κομμάτια βούτυρο.
8. Ψήστε στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά και είναι έτοιμο.