Σας αρέσουν οι πίτες; Τότε είναι ο καιρός να δοκιμάσετε μία εύκολη συνταγή για πατσαβουρόπιτα ή αλλιώς για την τυρόπιτα της τεμπέλας!
Υλικά για πατσαβουρόπιτα
1 πακέτο φύλλο κρούστας
4-5 μεγάλα αβγά
1/2 κιλό φέτα τριμμένη
1/2 φλ. ελαιόλαδο
λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
5 κ.τ.σ νερό ή γάλα
Εκτέλεση συνταγής για πατσαβουρόπιτα
Λαδώστε πάρα πολύ καλά το ταψί που θα χρησιμοποιήσετε. Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αβγά πολύ καλά, προσθέστε το νερό (ή το γάλα) και έπειτα βάλτε το τριμμένο τυρί. Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο, το πιπέρι και ανακατάψτε ξανά.
Κόψτε τα φύλλα σε λωρίδες και βάλτε τα στο μπολ. Ανακατέψτε τα όλα μαζί, μέχρι να νοτίσουν όλα τα φύλλα και απλώστε το μείγμα σας στο ταψί.
Βάλτε λίγο ελαιόλαδο από πάνω και ψήστε στον αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να κάνει κρούστα η επιφάνεια.
Τρώγεται ζεστή και κρύα!
Σημ: Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα τυριά μέσα, όπως κεφαλοτύρι, γραβιέρα, ανθότυρο, κασέρι ακόμη και γιαούρτι. Επίσης λίγος άνηθος και δυόσμος θα κάνουν ακόμη πιο γευστική και μυρωδάτη την πατσαβουρόπιτά σας!