Ένα εύκολο και πεντανόστιμο σνακ είναι η πατατοπιτα που τρώγεται όλες τις ώρες της ημέρας. Πόσο μάλλον όταν την φτιάχνετε για τους αγαπημένους σας ανθρώπους που είμαι σίγουρη ότι θα ενθουσιαστούν.
Υλικά για πατατόπιτα
– 1 δόση φύλλο σφολιάτας
– 2 κιλά πατάτες
– 1 κούπα ελαιόλαδο
– 1 πράσο
– 1 κούπα αλεύρι
– Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής για πατατόπιτα
Αφού καθαρίσουμε τις πατάτες τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες αφού τις έχουμε καθαρίσει. Προσθέτουμε το πράσο, το αλεύρι, και 3/4 κούπας λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και έπειτα στρώνουμε τα όλα τα φύλλα και τοποθετούμε τη γέμιση απλώνοντας την ώστε να πάει παντού. Ψήνουμε σε μεσαία θερμοκρασία για περίπου μια ώρα.