Συνταγή για παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού καρότο!

Τα γλυκά του κουταλιού στα περισσότερα νησιά μας έχουν την τιμητική τους.  Ένα από αυτά είναι με καρότο. Μπορεί να σας ξενίζει σαν ιδέα, ωστόσο όταν το δοκιμάσεις, θα θέλεις να φας όλο το βάζο! Εγώ παρακάτω θα σας παρουσιάσω μία εύκολη συνταγή για να το φτιάξετε και να καλέσετε τους φίλους σας και να το απολαύσετε παρέα.

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό καρότα τρυφερά και χοντρά
1 κούπα νερό
600 γρ. ζάχαρη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή βανίλια
1/2 κιλό γλυκόζη (1 βαζάκι)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα καρότα, τα κόβουμε κομματάκια ή τα αφήνουμε ολόκληρα (όπως προτιμάμε), τα βάζουμε στην κατσαρόλα να ζεματιστούν και όταν μείνουν με πολύ λίγο νερό, τα βγάζουμε και τα ψιλοκόβουμε. Εάν θέλουμε το γλυκό να γίνει ψιλοκομμένο, τρίβουμε τα καρότα. Ξαναβάζουμε τα καρότα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και αν βάλουμε ξύσμα πορτοκάλι, το ρίχνουμε από τώρα στην κατσαρόλα. Αν θελουμε να βάλουμε βανίλια, τη βάζουμε στο τέλος. Προσθέτουμε και τη γλυκόζη. Βράζουμε το γλυκό και ανακατεύοντας με ένα κουτάλι. Το σιρόπι, πρέπει να κάνει “κόμπο”, δηλαδή να πέφτει σταγόνα-σταγόνα και να μην απλώνει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.