Οι πανσέτες ειδικά στο φούρνο είναι ένα φαγητό που αρέσει σε όλη την οικογένεια. Τι θα λέγατε να τις φτιάχνατε με σάλτσα μπάρμπεκιου; Ακολουθήστε βήμα βήμα την εκτέλεση της συνταγής και θα ξετρελαθείτε.
Υλικά για πανσέτες στο φούρνο με σάλτσα μπάρμπεκιου
12 κομμάτια χοιρινή πανσέτα πανσέτα
Για την σάλτσα
2 κουταλιές χοντρό αλάτι
1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές ρίγανη
4 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
2 κουταλιές πάπρικα
1 κουταλάκι κύμινο
1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές κέτσαπ
½ φλιτζάνι μπαλσάμικο
60 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής για πανσέτες στο φούρνο με σάλτσα μπάρμπεκιου
Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα τα υλικά για την σάλτσα μπάρμπεκιου.
Στην συνέχεια προσθέτετε την σάλτσα σε ένα ταψί και προσθέτετε μέσα σε αυτό τα κομμάτια της πανσέτας. Αφήνετε την πανσέτα να μαριναριστεί για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Τοποθετείτε όπως είναι το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να καραμελώσουν.