Η σκορδαλιά είναι το σήμα κατατεθέν του τραπεζιού της 25ης Μαρτίου. Επειδή ξέρω ότι αγαπάτε τις συνταγές μου, σήμερα σας έχω μία πολύ εύκολη συνταγή για σκορδαλιά με ψωμί και καρύδια.
Υλικά
Μισό κιλό μπαγιάτικο ψωμί
60 γραμμάρια τριμμένα καρύδια
4 σκελίδες σκόρδο
4 κουταλιές σούπας ξίδι
Μισή κούπα ελαιόλαδο
Μισό κουταλάκι αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
Εκτέλεση
Παίρνουμε την ψίχα από το ψωμί, το κόβουμε και το βάζουμε σε νερό να μουλιάσει. Στη συνέχεια χτυπάμε σε γουδί τα καθαρισμένα σκόρδα με το αλάτι μέχρι να γίνουν αλοιφή και προσθέτουμε σιγά σιγά το ψωμί που έχουμε στραγγίξει, το ελαιόλαδο,τα καρύδια και το ξύδι συνεχίζοντας να χτυπάμε.