Η πανακότα είναι από τα γλυκά που αρκετοί Έλληνες προτιμούν για έναν και μόνο λόγο. Θεωρείται αρκετά ελαφριά και αυτό λόγω της έλλειψης της σοκολάτας. Εγώ λοιπόν όπως κάθε φορά έτσι και τώρα σας έχω την πιο γρήγορη κι εύκολη συνταγή.
Υλικά για πανακότα
• 450 ml γάλα
• 200 ml κρέμα γάλακτος
• 1,5 κουταλάκι γλυκού βανίλια
• 20 γρ. ζελατίνη σε σκόνη
• 150 γρ. ζάχαρη
• 1 φλιτζ. γάλα για τη ζελατίνη
Εκτέλεση συνταγής για πανακότα
1. Ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και τη ζάχαρη σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά.
2. Μόλις ζεσταθεί αρκετά (μετά από 10 περίπου λεπτά) προσθέτουμε τη ζελατίνη διαλυμένη σε 1 φλιτζ. χλιαρό γάλα κι ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε την πανακότα σε φόρμα. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει.