Συνταγή για πανεύκολη πανακότα!

Η πανακότα είναι από τα γλυκά που αρκετοί Έλληνες προτιμούν για έναν και μόνο λόγο. Θεωρείται αρκετά ελαφριά και αυτό λόγω της έλλειψης της σοκολάτας. Εγώ λοιπόν όπως κάθε φορά έτσι και τώρα σας έχω την πιο γρήγορη κι εύκολη συνταγή.

Συνταγή για πανεύκολη πανακότα!
Συνταγή για πανεύκολη πανακότα!

Υλικά για πανακότα

• 450 ml γάλα
• 200 ml κρέμα γάλακτος
• 1,5 κουταλάκι γλυκού βανίλια

• 20 γρ. ζελατίνη σε σκόνη
• 150 γρ. ζάχαρη
• 1 φλιτζ. γάλα για τη ζελατίνη

Συνταγή για πανακότα
Συνταγή για πανακότα

Εκτέλεση συνταγής για πανακότα

1. Ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και τη ζάχαρη σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά.
2. Μόλις ζεσταθεί αρκετά (μετά από 10 περίπου λεπτά) προσθέτουμε τη ζελατίνη διαλυμένη σε 1 φλιτζ. χλιαρό γάλα κι ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε την πανακότα σε φόρμα. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει.

Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media

Facebook travelgirl.gr 

Instagram  @markellasharaiha  και

@travelgirl.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.