Συνταγή για πανεύκολα γιουβαρλάκια

Τα γιουβαρλάκια είναι από τα αγαπημένα μου χειμωνιάτικα φαγητά. Τι θα λέγατε να τα φτιάχνατε γρήγορα κι εύκολα; Ακολουθήστε τα βήματα της παρακάτω συνταγής.

Συνταγή για πανεύκολα γιουβαρλάκια
Συνταγή για πανεύκολα γιουβαρλάκια

Υλικά για πανεύκολα γιουβαρλάκια

750 γρ. κιμά
½ φλ. βούτυρο ή μαργαρίνη
½ φλ. ρύζι
½ φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 αβγά

3 κ.σ ψιλοκομμένος μαϊντανός
1-2 λεμόνια
αλάτι, πιπέρι

Συνταγή για πανεύκολα γιουβαρλάκια
Συνταγή για πανεύκολα γιουβαρλάκια

Εκτέλεση συνταγής για πανεύκολα γιουβαρλάκια

Βάζουμε τον κιμά σε λεκάνη και προσθέτουμε το ρύζι (το οποίο έχουμε πλύνει 2-3 φορές), το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το ένα ασπράδι από τα αβγά, λίγο χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Τα ζυμώνουμε καλά. Βάζουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει. Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα. Μετά τα σκεπάζουμε με ζεστό νερό (και παραπάνω για ζουμερά γιουβαρλάκια) και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά και να μείνουν με όσο ζουμί θέλουμε. Χτυπάμε τους 2 κρόκους και το 1 ασπράδι με το χυμό του λεμονιού, προσθέτουμε ζουμί από τα γιουβαρλάκια για να ζεσταθεί το μείγμα και περιχύνουμε τα γιουβαρλάκια. Ανακινούμε την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά για να δέσει η σάλτσα.

Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε αντί για βούτυρο ή μαργαρίνη να βάλετε ελαιόλαδο. Επίσης πολλοί περνάνε τα γιουβαρλάκια με αλεύρι πριν τα βάλουν στην κατσαρόλα. Χυλώνει το ζουμάκι πιο πολύ έτσι.

Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media

Facebook travelgirl.gr 

Instagram  @markellasharaiha  και

@travelgirl.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.