Πανακότα με γιαούρτι! Τι ωραιότερο από ένα ελαφρύ καλοκαιρινό γλυκό. Σου παρουσιάζω παρακάτω την συνταγή η οποία είναι αρκετά εύκολη αρκεί να ακολουθήσεις τα βήματά της προσεχτικά.
ΥΛΙΚΑ:
• 500 ml φρέσκα κρέμα
• 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
• 200 γρ γιαούρτι κανονικό
• 2 φλιτζάνια ζάχαρη
• 2 φλιτζάνια νερό ζεστό
• 2 φακελάκια βανίλια
• 2 φακελάκια ζελατίνη
• 1 κουτί strawberry filling ή μαρμελάδα φράουλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Διαλύουμε στο νερό τη ζελατίνη και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
2. Χτυπούμε στο μίξερ τη φρέσκια κρέμα μέχρι να γίνει σαντιγί.
3. Ανακατεύουμε τη διαλυμένη ζελατίνη με τη ζάχαρη, τα γιαούρτια και τη βανίλια.
4. Προσθέτουμε και τη φρέσκια κρέμα ανακατεύοντας με μεταλλικό κουτάλι για να μην ξεφουσκώσει
5. Βάζουμε το μίγμα σε ένα πυρέξ και βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες μέχρι να πήξει.
6. Βάζουμε από πάνω το strawberry filling και σερβίρουμε.