Το σύκο είναι ένα φρούτο που έχει φανατικούς οπαδούς και haters. Εγώ φυσικά θα σας κάνω να το αγαπήσετε με την παρακατω συνταγή η οποία είμαι σίγουρη ότι θα σας ενθουσιάσει ακόμη κι αν δεν είστε λάτρεις του συγκεκριμένου φρούτου.
Υλικά για παγωτό σύκο
• 15 φρέσκα σύκα
• 100 γρ. ψιλή ζάχαρη (caster sugar)
• 125 ml νερό
• 4 κουταλιές σούπας πετιμέζι
• λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
• 600 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
Εκτέλεση συνταγής για παγωτό σύκο
• Αφού πλύνουμε τα σύκα και αφαιρέσουμε τα κοτσανάκια, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, το νερό, το πετιμέζι και το χυμό λεμονιού. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά (ανακατεύοντας κατά διαστήματα).
• Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το ρίχνουμε σε μπλέντερ μαζί με τη κρέμα γάλακτος. Αφού το δουλέψουμε για 2-3 λεπτά, δοκιμάζουμε ώστε αν θέλουμε να διορθώσουμε τη γεύση (προσθέτοντας πετιμέζι ή ζάχαρη).
• Βάζουμε σε δοχείο παγωτού και τοποθετούμε στην κατάψυξη.
• Ανακατεύουμε το παγωτό (ανά ώρα) για 2-3 φορές ώστε να μην δημιουργηθούν κρυσταλλάκια