Το πεπόνι δεν είναι από τα φρούτα που αγαπώ και λαχταρώ. Ωστόσο έχω ξετρελαθεί με τη γεύση του όταν το δοκίμασα για πρώτη φορά σε μορφή παγωτού. Γι αυτό κι εγώ λοιπόν σας παρουσιάζω την πιο εύκολη συνταγή που θα χρειαστείτε μόλις 4 υλικά για να φτιάξετε το πιο ωραίο παγωτό πεπόνι.
Υλικά για παγωτό πεπόνι
- 300 γρ κρέμα γάλακτος
- 175 γρ ζάχαρη άχνη
- 1 ώριμο πεπόνι
- χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση συνταγής για παγωτό πεπόνι
Ξεφλουδίστε το πεπόνι, βγάλτε τα σποράκια και κόψτε το σε κομματάκια. Έπειτα, βάλτε τη κρέμα και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και ζεστάνετέ την ανακατεύοντας καλά μέχρι να διαλυθεί.
Βάλτε το πεπόνι και το χυμό λεμονιού στο multi και πολτοποιήστε τα. Προσθέστε το πολτοποιημένο μείγμα στο μείγμα με την κρέμα γάλακτος και χτυπήστε το λίγο ακόμα. Στη συνέχεια βάλτε το μείγμα σας σε ένα μπολ και βάλτε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.