Ενώ δεν πίνω καφέ, μου αρέσει πολύ η γεύση του σε παγωτό! Επειδή όμως σπάνια βρίσκω σε παγωτατζίδικα την συγκεκριμένη γεύση προτιμώ να το φτιάχνω μόνη μου στο σπίτι χρησιμοποιώντας μόνο τέσσερα υλικά. Αυτό προτείνω και σε σας!
Υλικά για παγωτό μόκα
- 500 ml φυτική σαντιγί
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 1 γάλα εβαπορέ
- 2 κ.τ.γ στιγμιαίο καφέ
Εκτέλεση συνταγής για παγωτό μόκα
Σε ένα φλιτζανάκι του καφέ βάλτε λίγο γάλα εβαπορέ και διαλύστε τον στιγμιαίο καφέ και αφήστε το στην άκρη.
Βάλτε τη σαντιγί σε ένα μπολ και με το μίξερ χτυπήστε καλά μέχρι να αφρατέψει.
Έπειτα και χτυπώντας συνεχόμενα με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα, προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα, το γάλα εβαπορέ. Μόλις ομογενοποιηθούν προσθέστε τον στιγμιαίο καφέ που είχατε διαλύσει στην αρχή.
Βάλτε το μείγμα σας στην κατάψυξη για 1-2 ώρες. Έπειτα βγάλτε από την κατάψυξη και ανακατέψτε ξανά με το μίξερ.
Βάλτε για 3-4 ώρες στην κατάψυξη. Μόλις παγώσει καλά, είναι έτοιμο να το απολαύσετε!