Το αγαπημένο μου φρούτο τώρα το καλοκαίρι είναι το κεράσι. Το λατρεύω. Πόσο μάλλον όταν παίρνω παγωτό κι έχει τη γεύση του. Εγώ λοιπόν σας προτείνω να το φτιάξετε σπίτι. Αν έχετε χρόνο πιστέψτε με ότι θα σας ενθουσιάσει το αποτέλεσμα.
Υλικά για παγωτό κεράσι
• 480 γρ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
• 1 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
• 115 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
• 3 κρόκοι αυγών
• 130 γρ. ζάχαρη
• 500 γρ. κεράσια (χωρίς κουκούτσια)
• 50-65 γρ. ζάχαρη
• χυμός από ένα λεμόνι
Εκτέλεση συνταγής για παγωτό κεράσι
• Σε κατσαρολάκι βάζουμε τη κρέμα γάλακτος μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας σε μέτρια φωτιά. Μόλις η κρέμα αρχίσει να αφρίζει, κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.
• Βάζουμε τα κεράσια μαζί με τη ζάχαρη (50-65 γρ) και το χυμό λεμονιού στο multi και αλέθουμε.
• Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το τυρί και τέλος λίγη λίγη τη κρέμα με τη βανίλια.
• Βάζουμε το μείγμα σε μπεν μαρί σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια. Τέλος προσθέτουμε τον πουρέ από κεράσια και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
• Βάζουμε σε δοχείο παγωτού και τοποθετούμε στη κατάψυξη.