Ο ανανάς είναι ένα ιδιαίτερο φρούτο με πολλούς οπαδούς. Εγώ σήμερα σας προτείνω να φτιάξετε παγωτό ανανά σε εύκολα βήματα!
Υλικά για παγωτό ανανά
- 1½ κούπες φρέσκο ανανά ψιλοκομμένο
- ¾ κούπας + 2 κ.τ.σ ζάχαρη
- μια πρέζα αλάτι
- 4 κρόκους αβγών
- 1 κούπα πλήρες γάλα
- χυμό από μισό λεμόνι
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση συνταγής για παγωτό ανανά
Βάλτε τον φρέσκο ανανά, τη ζάχαρη, το αλάτι και τους κρόκους σε ένα μπλέντερ και πολτοποιήστε.
Περάστε το μείγμα από μία σήτα και βάλτε το σε ένα κατσαρολάκι.
Βάλτε το μάτι της εστίας σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να βράσει.
Αφαιρέστε από τη φωτιά. Αδειάστε το μείγμα σε ένα μπολ και αφήστε το να κρυώσει.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος, με το γάλα και το χυμό λεμονιού.
Έπειτα προσθέστε το κρύο μείγμα μέσα στο μείγμα με την κρέμα γάλακτος, ανακατέψτε καλά και παγώστε για περίπου 2 ώρες στην κατάψυξη.
Βγάλτε το μείγμα και με το μίξερ χτυπήστε το καλά. Βάλτε πάλι στην κατάψυξη. Παγώστε για άλλες δύο ώρες και βγάλτε ξανά ακολουθώντας την ίδια διαδικασία με το μίξερ.
Τέλος αφήστε το για 4 ώρες στην κατάψυξη.
Το παγωτάκι σας είναι έτοιμο!