Η ομελέτα είναι ένα εύκολο φαγητό και μάλιστα αν μαγειρευτεί σωστά μπορεί να είναι για κάποιος το ωραιότερο τελευταίο γεύμα της ημέρας. Η ομελέτα σουφλέ με τυρί και ζαμπόν γίνεται πολύ εύκολα και εσείς δεν έχετε παρά να σημειώσετε τα υλικά και να την φτιάξετε.
Υλικά για τέσσερα άτομα για ομελέτα σουφλέ με τυρί και ζαμπόν
4 αυγά ολόκληρα + 4 αυγά χωρισμένα,
1 ½ φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι,
100 γρ. ζαμπόν, κομμένο σε μπαστουνάκια,
1 κουταλιά γάλα εβαπορέ ή κρέμα γάλακτος,
1 γεμάτη κουταλιά βούτυρο,
αλάτι, πιπέρι.
Πώς να φτιάξω την ομελέτα σουφλέ με τυρί και ζαμπόν
Χτυπάτε σε ένα μπολ τα 4 αβγά μαζί με τους 4 κρόκους μέχρι να αφρίσουν και προσθέτετε το γάλα εβαπορέ και αλατοπίπερο. Χτυπάτε χώρια με το μίξερ τα 4 ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα με 1 πρέζα αλάτι και τα ενσωματώνετε στο μίγμα των αβγών, ανακατεύοντας απαλά με μεταλλικό κουτάλι και φέρνοντας υλικό από τον πάτο προς την επιφάνεια, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Προθερμαίνετε το γκριλ του φούρνου. Λιώνετε το βούτυρο σε ένα πολύ μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά και αδειάζετε μέσα το μίγμα (αν το τηγάνι δεν έχει πυρίμαχο χερούλι, το προστατεύετε τυλίγοντάς το στεγανά με διπλό αλουμινόχαρτο). Σκορπάτε πάνω το τυρί και το ζαμπόν και το αφήνετε να ψηθεί, μέχρι να ροδίσει ο πάτος της ομελέτας και να αρχίσει να πήζει στον περίγυρο από πάνω.
Βάζετε το τηγάνι κάτω από το γκριλ και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να πήξει η επιφάνεια. Αδειάζετε την ομελέτα πάνω σε πιατέλα, τη διπλώνετε αν θέλετε και τη σερβίρετε αμέσως με πράσινη σαλάτα.