Συνταγή για ομελέτα φούρνου με μορφή πίτσας!

Η ομελέτα φούρνου με μορφή πίτσας μπορεί να γίνει το πιο τέλειο βραδινό για εσάς και την οικογένειά σας. Η συνταγή είναι εύκολη, αρκεί να προμηθευτείτε έγκαιρα τα υλικά.

Συνταγή για ομελέτα φούρνου με μορφή πίτσας!
Συνταγή για ομελέτα φούρνου με μορφή πίτσας!

Υλικά για ομελέτα φούρνου με μορφή πίτσας!

8 αυγά
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλο λουκάνικο χωριάτικο, κομμένο σε φέτες
8 φέτες μπέικον
2 πιπεριές πράσινες, κομμένες σε ροδέλες (αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά, που θα την κάνει πιο γλυκιά στη γεύση)
250 γρ. τυρί κίτρινο της προτίμησης σας, κομμένο σε μπαστουνάκια
250 γρ. μοτσαρέλα

200 ml κρέμα γάλακτος
Πιπέρι (προαιρετικά)
Λίγο αλάτι (προαιρετικά)

Συνταγή για ομελέτα φούρνου με μορφή πίτσας!
Συνταγή για ομελέτα φούρνου με μορφή πίτσας!

Εκτέλεση συνταγής για ομελέτα φούρνου με μορφή πίτσας

Σε ένα τηγάνι σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι με τις πιπεριές. Προσθέτετε το μπέικον και σοτάρετε λίγο ακόμη

Μόλις τα βγάλετε στο ίδιο τηγάνι, σοτάρετε τα λουκάνικα και τα αφήνετε για 3 λεπτά, γυρίζοντας τα συνεχώς

Βουτυρώνετε μία στρογγυλή φόρμα και στρώνετε στον πάτο τα λουκάνικα, από πάνω τις πιπεριές και στη συνέχεια τα κρεμμύδια

Στη συνέχεια τοποθετείτε το τυρί, και μετά τη μοτσαρέλα, που την έχετε κόψει σε λωρίδες.

Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και περιχύνετε το μείγμα στη φόρμα. Αν θέλετε, προαιρετικά ρίχνετε λίγο αλάτι και πιπέρι. Την κουνάτε να πάει παντού.

Βάζετε την ομελέτα να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά.

Την αφήνετε να κρυώσει και μετά την ξεφορμάρετε.

Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media

Facebook travelgirl.gr 

Instagram  @markellasharaiha  και

@travelgirl.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.