Συνταγή για νηστίσιμους ντοματοκεφτέδες

Τα νηστίσιμα φαγητά παίρνουν και δίνουν αυτές τις ημέρες. Οι ντοματοκεφτέδες είναι ένα πολύ ωραίο νηστίσιμο φαγητό που σας προτείνω να τους φτιάξετε με πουρέ πατάτας.

Υλικά για νηστίσιμους ντοματοκεφτέδες

2 μεγάλες ώριμες ντομάτες (με τη φλούδα)
3 πατάτες που θα βράσετε και θα κάνετε πουρέ
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κ.τ.γ ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κ.τ.γ. ψιλοκομμένο δυόσμο
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2-3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.τ.σ ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Συνταγή για νηστίσιμους ντοματοκεφτέδες
Συνταγή για νηστίσιμους ντοματοκεφτέδες

Εκτέλεση συνταγής για νηστίσιμους ντοματοκεφτέδες

Πλύντε καλά τις ντομάτες. Περάστε τις από τον τρίφτη
Σουρώστε τις μέχρι να φύγουν τα υγρά τους και βάλτε την ψύχα τους σε ένα μπολ.
Έπειτα τοποθετήστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώστε. Αν το μείγμα σας είναι υγρό, προσθέστε λίγο αλεύρι.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάλτε ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Βαλτε κουταλιά-κουταλιά από το μείγμα σας και τηγανίστε.
Μόλις πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα είναι έτοιμοι οι ντοματοκεφτέδες σας. Βαλτε τους σε χαρτί κουζίνας και απολαύστε τους ζεστούς!

Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media

Facebook travelgirl.gr 

Instagram  @markellasharaiha  και

@travelgirl.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.