Νηστίσιμο κέικ! Τι καλύτερο για την Σαρακοστή. Εγώ λοιπόν σας παρουσιάζω μία πολύ εύκολη συνταγή για νηστίσιμο κέικ με ρούμι. Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε τα υλικά.
Υλικά για νηστίσιμο κέικ
200 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
125 ml ελαιόλαδο
60 ml ρούμι
½ κ.σ κανέλα τριμμένη
½ κ.σ καρυκεύματα
75 γρ. καρύδια τριμμένα
Χυμό και ξύσμα από 2 πορτοκάλια
300 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Ζάχαρη άχνη και κανέλλα τριμμένη για να ρίξετε από πάνω.
Εκτέλεση συνταγής για νηστίσιμο κέικ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ρίχνετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάτε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να έχετε ένα απαλό μείγμα.
Παίρνετε το μείγμα αυτό και το ρίχνετε στο μπολ με το αλεύρι. Με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύετε πολύ καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί και να μην έχει σβόλους του αλεύρι. Προσθέτετε τα τριμμένα καρύδια και ανακατεύετε καλά.
Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα, που προηγουμένως την έχετε λαδώσει και αλευρώσει, για να μη σας κολλήσει. Ψήνετε για μία ώρα περίπου. Για να βεβαιωθείτε ότι είναι έτοιμο, βυθίστε μία οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι, αν βγει στεγνό, το κέικ έχει γίνει.
Το βγάζετε, το αφήνετε για 10 λεπτά περίπου και ρίχνετε τη ζάχαρη άχνη και την κανέλα όσο είναι ζεστό.