Η πάστα φλώρα είναι από τις αγαπημένες μου πίτες. Ειδικά όταν είναι με μαρμελάδα από φράουλες η γεύση της απογειώνεται. Τι θα λέγατε να φτιάχναμε στο σπίτι πάστα φλώρα νηστίσιμη λόγω και των ημερών;
Υλικά για νηστίσιμη πάστα φλώρα με φράουλες
1/2 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
Χυμό και ξύσμα από ένα πορτοκάλι
500 γρμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βανίλια
80 γρμ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη
1 κ.τ.γ μπέικιν πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
1 πρέζα αλάτι
Μαρμελάδα φράουλα και μερικές φράουλες κομμένες σε κομματάκια
Εκτέλεση συνταγής για νηστίσιμη πάστα φλώρα με φράουλες
Σε ένα μπολ ρίξτε το λάδι, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Ανακατέψτε με ένα κουτάλι μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε, το αλεύρι, με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Με ένα κόσκινο, κοσκινίστε το μείγμα με το αλεύρι μέσα στο υγρό σας μείγμα με το χυμό πορτοκαλιού. Προσθέστε και το τριμμένο αμύγδαλο και ζυμώστε καλά με τα χέρια σας μέχρι να έχετε μία εύπλαστη ζύμη.
Κόψτε ένα κομμάτι για το τελείωμα και το στόλισμα της πάστα-φλόρα απλώστε στο ταψάκι της τάρτας τη ζύμη, καλύπτοντας μέχρι και τα τοιχώματα.
Βάλτε τη στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα και ψήστε τη.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη μαρμελάδα με τα κομμάτια φράουλας. Μόλις βγάλετε τη βάση από το φούρνο, απλώστε τη μαρμελάδα με τις φράουλες, και πλάστε μπαστουνάκια με τη ζύμη που κρατήσατε στην άκρη και τοποθετήστε τα χιαστί επάνω από τις φράουλες.
Ψήστε για άλλα 25 λεπτά. Όταν κρυώσει πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετέ τη!