Οι πίτες είναι από τα αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων. Όσοι νηστεύουν αντί της τυρόπιτας, μπορούν να φτιάξουν κασερόπιτα νηστίσιμη, εύκολα και γρήγορα!
Υλικά για νηστίσιμη κασερόπιτα
• 2 φύλλα σφολιάτας έτοιμα κατεψυγμένα
• 10 φέτες νηστίσιμο κασέρι
• 3 μανιτάρια
• 1 πράσινη πιπεριά
• 1 κόκκινη πιπεριά
• λίγη ρίγανη
• 4 κ.σ. κέτσαπ
• 3 κ.σ. μουστάρδα
Πώς να φτιάξω νηστίσιμη κασερόπιτα
• Αφού ξεπαγώσουν τα φύλλα σφολιάτας, λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε το ένα φύλλο.
• Απλώνουμε πάνω σ’ αυτό το κέτσαπ και την μουστάρδα τα οποία προηγουμένως τα έχουμε ανακατέψει μεταξύ τους.
• Στη συνέχεια, τοποθετούμε ομοιόμορφα πάνω στο φύλλο το νηστίσιμο κασέρι, τις πιπεριές, τα μανιτάρια και τη ρίγανη.
• Προσθέτουμε και το επάνω φύλλο, το οποίο το λαδώνουμε. Στη συνέχεια, χαράζουμε την πίτα μας και ρίχνουμε από πάνω λίγες σταγόνες νερό με το χέρι.
• Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις περίπου 35 λεπτά.