Οι αγκινάρες είναι τόσο νόστιμες και θεωρούνται από τα κορυφαία νηστίσιμα φαγητά. Εγώ σήμερα θα σας παρουσιάσω μία συνταγή την οποία δοκίμασα να φτιάξω πριν λίγες ημέρες και ενθουσιάστηκα. Πρόκειται για νηστίσιμες αγκινάρες στο φούρνο με πατάτες, σκόρδο και λεμόνι.
Υλικά για αγκινάρες στο φούρνο με πατάτες, σκόρδο και λεμόνι
10 αγκινάρες καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
3 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
4-5 σκελίδες σκόρδο
3 ποτήρια νερό
2 λεμόνια
1/2 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
1/2 λεμόνι κομμένο σε φέτες
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής για αγκινάρες στο φούρνο με πατάτες σκόρδο και λεμόνι
Σε ένα μπολ που θα βάλετε το νερό βάλτε το χυμό από 1 λεμόνι.
Βάλτε μέσα τις αγκινάρες που θα έχετε καθαρίσει και θα έχετε κόψει.
Σε ένα ταψί βάλτε τις πατάτες, τα σκόρδα και τις αγκινάρες. Αλατοπιπερώστε καλά, συμπληρώστε με ελαιόλαδο, βάλτε από πάνω τις φέτες λεμονιού και ψήστε στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα. Λίγο πριν βγάλετε το φαγάκι σας, δυναμώστε το φούρνο, γυρίστε στο γκριλ και αφήστε τις αγκινάρες και τις πατάτες να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
Μόλις τις βγάλετε από το φούρνο, στύψτε ένα φρέσκο λεμόνι και σερβίρετε αμέσως!
Καλή επιτυχία!