Τα νηστίσιμα σουβλάκια από μανιτάρια με σκόρδο θα γίνει το αγαπημένο σου φαγητό την Σαρακοστή. Σίγουρα καποιοι από σας θα την λατρέψετε αυτήν την συνταγή όλο το χρόνο καθώς δεν τρώτε κρέας!
Υλικά για νηστίσιμα σουβλάκια από μανιτάρια
1 κιλό λευκά μανιτάρια
3 σκελίδες σκόρδο
1/2 ματσάκι φρέσκο θυμάρι
αλάτι-πιπέρι
ξυλάκια για σουβλάκια
2 κ.τ.σ ξύδι βαλσάμικο (όχι κρέμα)
1 κ.τ.σ soy sauce
Εκτέλεση συνταγής για νηστίσιμα σουβλάκια από μανιτάρια
Φτιάξτε τη μαρινάδα σας. Ψιλοκόψτε το σκόρδο, και βάλτε το σε ένα μπολ. Ρίξτε μέσα το ξύδι βαλσάμικο, τη soy sauce, το θυμάρι, το πιπέρι.
Κόψτε τα μανιτάρια στη μέση και βάλτε τα μέσα στη μαρινάδα που ετοιμάσατε. Ανακατέψτε τα και αφήστε τα για περίπου μισή ώρα.
Έπειτα, πάρτε τα ξυλάκια και περάστε τα μανιτάρια σας. Ψήστε τα ή στο γκριλ του φούρνου ή στην ψηστιέρα σας ή στη σχάρα (σε κάρβουνα όσοι μπορούν).
Ψήστε τα για περίπου 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Προαιρετικά μπορείτε να τα πασπαλίσετε με λίγο φρέσκο μαϊντανό όταν τα βγάλετε από τη φωτιά.