Τα σοκολατάκια είναι πειρασμός. Όταν βρεθούν μπροστά σου δεν μπορείς με τίποτα να αντισταθείς. Γι αυτό κι εγώ σου κάνω δωρο αυτήν την συνταγή! Ακολούθησε βήμα βήμα τις οδηγίες και το αποτέλεσμα θα σε ξετρελάνει!
Υλικά για νηστίσιμα σοκολατάκια
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 1 φλ. τσαγιού νερό ζεστό
- 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 3 κ.σ. μαργαρίνη
- λίγο λικέρ
- 2 πακέτα μπισκότα νηστίσιμα των 250 γρ. (μιράντα ή πτι μπερ ή ότι άλλο θέλετε)
Πώς να φτιάξω νηστίσιμα σοκολατάκια
- Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό και προσθέτουμε την κουβερτούρα την οποία την έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια. Έπειτα ρίχνουμε την ζάχαρη άχνη, τις τρεις κουταλιές μαργαρίνη και ανακατεύουμε συνεχώς για να διαλυθεί καλά η ζάχαρη άχνη και να μην κάνει σβόλους. Αφού γίνει το μίγμα μας λείο, κατεβάζουμε από τη φωτιά το κατσαρολάκι και προσθέτουμε λίγο λικέρ.
- Στη συνέχεια θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και κρατάμε σε ένα μπολάκι τριμμένα μπισκότα για την επάλειψη των γλυκών.
- Μετά βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα υπόλοιπα τριμμένα μπισκότα και προσθέτουμε το σοκολατένιο μίγμα. Ανακατεύουμε το μίγμα και το βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.
- Αφού περάσει η μισή ώρα βγάζουμε το μίγμα μας από το ψυγείο και ξεκινάμε να πλάθουμε μπαλάκια μικρά τα οποία τα κυλάμε στη συνέχεια στο μπολάκι που έχουμε κρατήσει με τα τριμμένα μπισκότα.
- Γίνονται γύρω στα 25 σοκολατάκια.