Τα μπισκότα κανέλας είναι τόσο νόστιμα που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί να φάει μόνο ένα. Εγώ σήμερα λόγω της σαρακοστής σου παρουσιάζω την αγαπημένη μου συνταγή για νηστίσιμα μπισκότα κανέλας.
Υλικά νηστίσιμα μπισκότα κανέλας
2 κιλά αλεύρι μαλακό
2 1/4 ποτήρια λάδι
2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
3 κ.γ. κανέλα
1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. τριμμένο γαρύφαλλο
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
½ κ.γ. αλάτι
σουσάμι καβουρντισμένο
500 γρ. ζάχαρη
1/5 κούπα σταφίδες μαύρες
1 1/4 κούπα κονιάκ
1/2 κούπα ούζο
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
Εκτέλεση συνταγής για νηστίσιμα μπισκότα κανέλας
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Κοσκινίζετε το αλεύρι. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι με την κανέλα κι ανακατεύετε. Προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής. Ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει η ζύμη λεία. Στρώνετε λαδόκολλα σε ένα ταψί ή λαμαρίνα. Πλάθετε τα κουλούρια, δίνοντας το σχήμα που εσείς επιθυμείτε.
Τα τοποθετείτε στο ταψί και πασπαλίζετε με σουσάμι από πάνω. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.