Τα muffins μπορούν αναλόγως με την συνταγή να φτιαχτούν στο σπίτι και να γίνουν πολύ υγιεινά χρησιμοποιώντας φυσικά τα ανάλογα υλικά. Σήμερα το μενού έχει muffins με πορτοκάλι και αποξηραμένα κράνμπερι.
Υλικά για muffins με πορτοκάλι και αποξηραμένα κράνμπερι
Σπρέι μαγειρικής
1 πορτοκάλι χωρίς τη φλούδα
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1 μεγάλο αυγό
1/4 φλιτζάνι φυτικό έλαιο
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι αλάτι κοσέρ
1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα κρανμπερις , ψιλοκομμένα
Εκτέλεση συνταγής για muffins με πορτοκάλι και αποξηραμένα κράνμπερι
Προθερμένετε το φούρνο στους 180 °. Ψεκάζετε με το σπρέι μαγειρικής τη φόρμας για muffins. Χτυπάτε στο μπλέντερ το πορτοκάλι, το χυμό πορτοκαλιού, το αυγό και το λάδι. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύετε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι . Κάνετε μια τρύπα και ρίχνετε το ρευστό μείγμα ανακατεύοντας καλά. Στο τέλος προσθέτετε και τα κράνμπερι. Τοποθετείτε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε για 20 έως 25 λεπτά ( εξαρτάται και από τον φούρνο).
Τα πορτοκαλο- muffins είναι έτοιμα και λαχταριστά.