Τα γεμιστά μπισκότα με μαρμελάδα τα έτρωγα σε παιδική ηλικία κι είναι αλήθεια πως όταν τις προάλλες τα έφαγα ξανά μου ήρθαν στο μυαλό αναμνήσεις. Αν σας αρέσουν κι εσάς δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την συνταγή.
Υλικά για μπισκότα με μαρμελάδα
1 ½ κούπα του τσαγιού βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
3/4 της κούπας τσαγιού μέλι
Εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανίλια
2/3 της κούπας τσαγιού αμύγδαλα, αλεσμένα
1 ¾ κούπες του τσαγιού αλεύρι ολικής αλέσεως
1 ¾ κούπες του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μαρμελάδα, όποια γεύση εσείς προτιμάτε
Εκτέλεση συνταγής για μπισκότα με μαρμελάδα
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάτε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, το βούτυρο, το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας.
Προσθέτετε τα αμύγδαλα και το αλεύρι σταδιακά και ανακατεύετε μέχρι να γίνουν ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
Χωρίζετε τη ζύμη σε 4 κομμάτια. Τα τυλίγετε χωριστά με μία μεμβράνη και τα βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180.
Αλευρώνετε την επιφάνεια του πάγκου και ανοίγετε χωριστά την κάθε ζύμη, σε φύλλο πάχους μισού εκατοστού.
Κατόπιν με τα κουπάτ δίνετε το σχήμα που επιθυμείτε.
Σε μία λαμαρίνα ή μεγάλο ταψί στρώνετε μια λαδόκολλα. Τοποθετείτε τα μπισκότα και σχηματίζετε μία μικρή λακκούβα στη μέση τους. Βάζετε σε αυτήν τη μαρμελάδα.
Ψήνετε για 15 λεπτά περίπου.