Τα μπιφτέκια βρώμης είναι τόσο νόστιμα που πραγματικά δεν θα το πιστεύετε. Σίγουρα είναι πιο υγιεινά αλλά αν τα φτιάξετε ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή είμαι σίγουρη ότι θα γλύφετε τα δάχτυλά σας.
Υλικά για μπιφτέκια βρώμης
Μοσχαρίσιο κιμά (κανονίστε εσείς την ποσότητα που θέλετε να φτιάξετε)
Περίπου 100 γρ βρώμη (με το μάτι υπολογίστε πόσο παίρνει ο κιμάς για να μην είναι νερουλιαστός)
1 αυγό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
1 καρότο τριμμένο
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.γ αλάτι
½ κ.γ πιπέρι
1 κ.γ ρίγανη
ελάχιστο κάρυ και πάπρικα (θα αποθεώσει την γεύση τους)
λίγη ντοματόσαλτσα (για να μην βγουν ξερά τα μπιφτέκια)
Εκτέλεση συνταγής για μπιφτέκια βρώμης
Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί και αφήστε τον κιμά να μαριναριστεί για κανένα τέταρτο. Στο μεταξύ προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ζυμώστε τα μπιφτέκια σας. Βάλτε τα σε ένα αντικολλητικό ταψάκι και ψήστε στο γκριλ στους 180. Αφήστε τα στο φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα, γυρίζοντας τακτικά κι από τις δύο πλευρές. Μόλις ψηθούν, σερβίρετέ τα με πουρέ ή πατατούλες φούρνου και τα παιδιά θα ενθουσιαστούν!