Ποιος θα πει όχι σε μερέντα; Σχεδόν κανείς! Τι θα λέγατε λοιπόν να φτιάχναμε στο σπίτι μους από μερέντα μόνο με 4 υλικά. Πάμε να δούμε μαζί βήμα βήμα την εκτέλεση της συνταγής.
Υλικά για μους μερέντας
• 100 γρ. φουντούκια
• 50 γρ. ζάχαρη
• 100 γρ. κουβερτούρα
• 200 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση συνταγής για μους μερέντας
1. Για την πραλίνα, ζεσταίνουμε ελαφρώς τα φουντούκια στο φούρνο (ή στο μικροκυμάτων).
2. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά. Όταν κάψει, ρίχνουμε λίγη λίγη τη ζάχαρη έτσι ώστε να αρχίσει να καραμελώνει.
3. Όταν ρίξουμε όλη τη ζάχαρη και πάρει σκούρο ξανθό χρώμα, ρίχνουμε τα φουντούκια (πρέπει να είναι ζεστά όταν θα τα ρίξουμε στην καραμέλα, διαφορετικά θα σκληρύνει πολύ). Τα ανακατεύουμε καλά με την καραμέλα αλλά προσέχουμε να μην τα αφήσουμε πολύ και πικρίσει η καραμέλα.
4. Τα απλώνουμε αμέσως σε μία λαδόκολλα ή σε μία επιφάνεια σιλικόνης και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
5. Παίρνουμε τα 3/4 απ’αυτά και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πραλίνα (πηχτή κρέμα).
6. Για τη μους, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (ή στο μικροκυμάτων). Προσθέτουμε την πραλίνα, ανακατεύουμε καλά με μία πλαστική κουτάλα. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά (όχι πολύ).
7. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να πήξει καλά και ενσωματώνουμε την παχύρευστη κρέμα ανακατεύοντας απαλά.
8. Γεμίζουμε χαμηλά ποτήρια ή μπολ με τη μους και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον μέχρι να σταθεροποιηθεί.
9. Κοπανίζουμε τα υπόλοιπα καραμελωμένα φουντούκια και μ’αυτά γαρνίρουμε τη μους.