Συνταγή για μους από μερέντα με 4 υλικά!

Ποιος θα πει όχι σε μερέντα; Σχεδόν κανείς! Τι θα λέγατε λοιπόν να φτιάχναμε στο σπίτι μους από μερέντα μόνο με 4 υλικά. Πάμε να δούμε μαζί βήμα βήμα την εκτέλεση της συνταγής.

Συνταγή για μους μερέντας με 4 υλικά!
Συνταγή για μους μερέντας με 4 υλικά!

Υλικά για μους μερέντας

• 100 γρ. φουντούκια
• 50 γρ. ζάχαρη
• 100 γρ. κουβερτούρα
• 200 γρ. κρέμα γάλακτος

Συνταγή για μους μερέντας με 4 υλικά!
Συνταγή για μους μερέντας με 4 υλικά!

Εκτέλεση συνταγής για μους μερέντας 

1. Για την πραλίνα, ζεσταίνουμε ελαφρώς τα φουντούκια στο φούρνο (ή στο μικροκυμάτων).
2. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά. Όταν κάψει, ρίχνουμε λίγη λίγη τη ζάχαρη έτσι ώστε να αρχίσει να καραμελώνει.
3. Όταν ρίξουμε όλη τη ζάχαρη και πάρει σκούρο ξανθό χρώμα, ρίχνουμε τα φουντούκια (πρέπει να είναι ζεστά όταν θα τα ρίξουμε στην καραμέλα, διαφορετικά θα σκληρύνει πολύ). Τα ανακατεύουμε καλά με την καραμέλα αλλά προσέχουμε να μην τα αφήσουμε πολύ και πικρίσει η καραμέλα.
4. Τα απλώνουμε αμέσως σε μία λαδόκολλα ή σε μία επιφάνεια σιλικόνης και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
5. Παίρνουμε τα 3/4 απ’αυτά και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πραλίνα (πηχτή κρέμα).
6. Για τη μους, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (ή στο μικροκυμάτων). Προσθέτουμε την πραλίνα, ανακατεύουμε καλά με μία πλαστική κουτάλα. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά (όχι πολύ).
7. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να πήξει καλά και ενσωματώνουμε την παχύρευστη κρέμα ανακατεύοντας απαλά.
8. Γεμίζουμε χαμηλά ποτήρια ή μπολ με τη μους και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον μέχρι να σταθεροποιηθεί.
9. Κοπανίζουμε τα υπόλοιπα καραμελωμένα φουντούκια και μ’αυτά γαρνίρουμε τη μους.

Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media

Facebook travelgirl.gr 

Instagram  @markellasharaiha  και

@travelgirl.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.