Η μηλόπιτα με σφολιάτα είναι ένα ιδιαίτερο γλυκό που όσοι το δοκιμάσουν θέλουν να το ξαναφάνε. Επειδή μπορεί να νομίζετε ότι είναι δύσκολο στην παρασκευή του εγώ σας προτείνω να ακολουθήσετε τα βήματα της παρακάτω συνταγής και να καλέσετε τους φίλους σας να απολαύσετε μαζί το αποτέλεσμα!
Υλικά για μηλόπιτα με σφολιάτα
-1 φύλλο σφολιάτας
-3 μεγάλα μήλα (εξαρτάται από το μέγεθος του πυρέξ ή της φόρμας)
-100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
-3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
Εκτέλεση συνταγής για μηλόπιτα με σφολιάτα
Κόβετε τη σφολιάτα σε ένα μεγάλο κύκλο ( εφόσον η φόρμα είναι στρογγυλή) και την τρυπάτε με ένα πιρούνι.
Στη συνέχεια, καθαρίζετε τα μήλα και τα κόβετε σε φέτες ( όχι λεπτές). Σε ένα βαθύ τηγάνι λιώνετε τη ζάχαρη μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσαφί χρώμα και στη συνέχεια προσθέτετε το βούτυρο. Ανακατεύετε γρήγορα και προσθέτετε τα μήλα. Προσοχή να μην κολλήσει η καραμέλα και αποκτήσει πικρή γεύση. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τα μήλα να σιγοβράσουν για 15- 20 λεπτά. Τακτοποιήστε τα μήλα σε ομόκεντρους κύκλους στο ταψί ή στην φόρμα.Πιέστε τα μήλα μεταξύ τους τους, ώστε να μην υπάρχει κενό. Περιχύνετε με το υπόλοιπο μείγμα, σκεπάζετε με τη σφολιάτα και ψήνετε στους 180 βαθμούς ( εξαρτάται από τον φούρνο σας ) για 45-50 λεπτά, μέχρι η ζύμη να είναι χρυσή καφέ και σταθερή. Αφήνετε τη μηλόπιτα να κρυώσει για περίπου 1 ώρα, αναποδογυρίζετε σε ένα πιάτο και τη σερβίρετε σκέτη ή με παγωτό.