Καλοκαίρι, ουζάκι και θαλασσινά! Νομίζω ότι είναι το καλύτερο γεύμα πόσο μάλλον όταν γίνεται στο σπίτι. Εγώ λοιπόν σας προτείνω να φτιάξετε μύδια αχνιστά με μπύρα και σκόρδο που θα ξετρελαθείτε.
Υλικά για μύδια αχνιστά με μπύρα
- 4 δωδεκάδες μύδια φρέσκα
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κουτάκια μικρά μπίρα
- 2 κρεμμύδια κόκκινα, ψιλοκομμένα
- 2-3 πιπεριές τσίλι
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι βασιλικό ή μαϊντανό αν προτιμάτε
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση συνταγής για μύδια αχνιστά με μπύρα
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνετε τα μύδια, αλάτι, πιπέρι και τσίλι, ανακατεύετε απαλά και προσθέτετε την μπίρα και το βασιλικό ή τον μαϊντανό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 7 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Σερβίρετε τα μύδια σε βαθύ μπολ με το ζουμί τους, παρέα με μπόλικο ψωμί.