Βασιλόπιτα παραδοσιακή, με επικάλυψη σοκολάτας λευκής και μαύρης, με ξηρούς καρπούς και light! Η βασιλόπιτα έχει πολλές παραλλαγές κι αναλόγως με τις προτιμήσεις μας, την φτιάχνουμε στο σπίτι με την ανάλογη συνταγή. Εγώ σήμερα σας προτείνω να την φτιάξετε με καρότο! Είμαι σίγουρη ότι θα ενθουσιάσει και τους μικρούς μας φίλους.
Υλικά για βασιλόπιτα με καρότο
5 τριμμένα καρότα
300γρμ γιαούρτι στραγγιστό
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
20γρμ μπέικιν πάουντερ
400γρμ ζάχαρη
500γρμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση συνταγής για βασιλόπιτα με καρότο
Χτυπήστε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε τα τριμμένα καρότα, το γιαούρτι και συνεχίστε το χτύπημα στη μεσαία ταχύτητα. Ανακατέψτε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι και ρίξτε σιγά σιγά στο μείγμα σας ανακατεύοντας. Βουτυρώστε ένα στρογγυλό ταψάκι και ψήστε για περίπου μία ώρα στους 180 βαθμούς. (δοκιμάστε το κόλπο με το μαχαίρι για να δείτε αν είναι έτοιμο) Μόλις κρυώσει, τοποθετήστε κατακόρυφα το κέρμα και διακοσμήστε ή με κάποιο γλάσο γιαουρτιού ή με ζάχαρη άχνη.