Οι μελιτζάνες τώρα το καλοκαίρι έχουν την τιμητική τους και είναι από τα φαγητά που προσωπικά μου αρέσουν πολύ. Σήμερα λοιπόν σας παρουσιάζω μία συνταγή για μελιτζάνες στο φούρνο με ντομάτα και δυόσμο. Είμαι σίγουρη ότι θα λατρέψετε αυτήν την συνταγή.
ΥΛΙΚΑ
• 1 κιλό μελιτζάνες τσακώνικες
• 2/3 του φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
• 2-3 κουταλιές της σούπας ντοματοχυμό συμπυκνωμένο
• 600 γρ. ντοματάκια φρέσκα, ξεφλουδισμένα, χωρίς σπόρους και τριμμένα στον τρίφτη
• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 2 κουταλιές της σούπας βασιλικό ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 200 γρ. φέτα κομματιασμένη
• 150 γρ. ανθότυρο
• 100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
• αλάτι
• πιπέρι
• λίγο αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε τις μελιτζάνες, τις κόβετε σε ροδέλες, τις πασπαλίζετε με αλάτι και τις βάζετε σε σουρωτήρι για να ξεπικρίσουν. Τις αφήνετε 20′ και κατόπιν τις ξεπλένετε σε απορροφητικό χαρτί. Τις αλευρώνετε πολύ ελαφρά. Ζεσταίνετε σε αντικολλητικό τηγάνι ελαιόλαδο και τηγανίζετε τις μελιτζάνες λίγες λίγες (θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το μισό περίπου ελαιόλαδο). Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν και από τις δύο πλευρές, τις βγάζετε και τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.
Ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε αντικολλητική κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε τα ντοματάκια, τον ντοματοχυμό και το αλατοπίπερο και βράζετε τη σάλτσα 15′-20′.
Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε ή το βασιλικό ή το μαϊντανό.
Ανακατεύετε καλά. Τοποθετείτε τις μελιτζάνες σε πυρίμαχο σκεύος κατά στρώσεις, βάζοντας ανάμεσα μείγμα τυριών και σάλτσα ντομάτας. Ψήνετε 15′ στους 200° C και σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή χλιαρό.